top of page

Årets SPYX

Screenshot 2023-03-29 14.04.46.png

Spyxet 2023

 

Sankta Lucia, skänk mig en tia

En mörk historia om en ljus tradition
 

Spyxet vill välkomna dig, kära publik, till årets spyx vid namn “Sankta Lucia: Skänk mig en tia -En mörk historia om en ljus tradition” tillsammans med filmen “En prästs tåg till helvetet”. 

 

I årets uppsättning av Spyxet befinner vi oss i Italien på 300-talet. Romarrikets kejsare har under flera år förpestat riket med sina stinkande idéer och kraftlösa power moves. Stadsfolket i den sicilianska pärlan Syrakusa lider av fattigdom och illaluktande avlopp, men det finns fortfarande de med hopp om framtiden. Lucia håller modet uppe och försöker hjälpa så många som möjligt, men under ytan är hon fast i sitt livs dilemma. I palatset råder det fullkomligt kaos, och en ond kraft väntar på att gripa makten i Romarrikets svagaste ögonblick.. Lussebullar, pepparkakor, stearin i håret och tidiga morgnar på förskolor med snoriga barn i vita lakan. En tradition som väcker många minnen. Efter ikväll kommer ditt bästa Lucia-minne vara Spyxet 2023!

 

Nu är tiden äntligen kommen! Vi i Spyxet presenterar stolt resultatet av ett års av hårt arbete som varvats med gött häng, gap och garv. 13 grymma grupper har satt ihop ett spex utan dess like. Utan att få upp era förväntningar mer, är det dags att dra upp ridån för årets mest underhållande föreställning. Är ni redo? Spyxet presenterar: SANKTA LUCIA!

bottom of page