Årets SPYX

 

Varmt välkomna att ta del av årets uppsättning av Spyxet: “ Jeanne d'Arc: kvinna eller brinna? Ett epos på häxameter" samt filmen "Dom kallar oss Spykens elit"

I detta årets spex reser vi inte bara tillbaka i tiden, till 1400-talet, utan lämnar Sverige och far iväg till Frankrike och det hundraårig kriget. Året är 1428 när den unga bondflickan Jeanne d’Arc leder sin första trupp igenom en strid i kriget mellan Frankrike och England. När ridån går upp introduceras vi till den provinsiella by där Jeanne håller sin dagliga predikan för folket. Men hennes drömmar är mycket större än att stå och skrika tomma ord på ett torg, hon vill slåss, kriga och vinna i Frankrikes ära! Föreställningen kommer skildra en ung flickas vilja och kampen för sitt land. Det är inte bara en kamp mot England utan även mot alla odds, mot häxkonspirationer och för sitt eget liv! 

 

Detta makalösa och nästan helt historiskt korrekta spex kommer gå av stapeln den 21 april på Lunds stadsteater, men går även att se den 22 och 23 april på samma plats. 

 

 Missa inte att blicka igenom programbladet! Det går att hämta i Stadsteaterns foajé innan föreställningarna. I programbladet finns allt från genomgång av karaktärer, låttexter och aktiviteter att klura på i pausen!


Spyxet ser starkt fram emot att få dela med sig av årets föreställning till just dig!

spyx_affisch_logga (2) (1).jpg