top of page

Årets SPYX

Affisch färdig hemsida.jpg

Spyxet 2024

 

Kleopatra: Fy Farao!

 

Spyxet vill välkomna dig, kära publik, till årets spyx vid namn “Kleopatra: Fy Farao!” tillsammans med filmen “Första dejten”. 

 

I årets uppsättning av Spyxet befinner vi oss till en början i kunskapens metropol, staden Alexandria i Egypten, och året är 45 f.Kr. Enda sedan föräldrarnas död har en utdragen maktkamp ägt rum mellan syskonen Kleopatra VII och Ptolemaios XVI. Trots deras mycket professionella, sofistikerade och inte alls tramsiga dispyt, är deras gemensamma rike förvånansvärt välfungerande. I alla fall tills en oväntad händelse gör att Kleopatra tvingas söka lyckan på andra sidan Medelhavet, staden dit alla vägar bär: Rom. Här regerar Julius Caesar och till skillnad från Kleopatras hemtrakter står Caesars välde inte riktigt på höjden av sin storhet. När de båda rikenas framtid står på spel är många oväntade krafter med i avgörandet. Ett som är säkert är att Kleopatra alltid har ett finger med i spelet, vad det än må gälla och kosta. Den här unga kvinnan, historiens främsta kvinnliga härskare, känd för sin intelligens, karisma och skönhet kommer ni efter ikväll alltid förknippa med Spyxet 2024!

 

Det är med stor förväntan och mycket glädje och stolthet som vi i Spyxet äntligen får presentera resultatet av årets skoj och slit. 13 grupper har tillsammans jobbat hårt för att sätta upp ett spex ni sent kommer glömma. Nu har det äntligen blivit dags att för det 40:e året i rad dra upp ridån till ett nästan historiskt korrekt spex. Gör er redo, för nu bär det av: SPYXET 2024!

 

Astrid Hallstedt och Emma Holmqvist

Spyxgeneraler 2024

bottom of page